Rafaelova družba
Domov > Redne dejavnosti > Ekskurzije
Sobota, 30 September 2023

Objavljeno: 20.12.2022

NOVO! Slovensko zamejstvo in Slovenija v 4 družabnih igrah

 

Komplet 4 iger lahko do 5. decembra 2022 naročite po ugodnejši prednaročniški ceni:  34,90 € (39,90 €)Koliko poznate Slovenijo in njeno zamejstvo?

Bi ju radi spoznavali preko družabne igre?


Rafaelova družba je izdala komplet didaktičnih iger z imenom Slovensko zamejstvo in Slovenija v 4 družabnih igrah, ki na prijazen in družaben način omogočajo široko ter poglobljeno poznavanje zamejstva, obenem pa to področje neprestano povezujejo s Slovenijo.


Vsaka od štirih iger nosi svoj naslov, saj tematsko pokriva svoje področje: Pri igri Ugani, kje igralci na nemi karti Slovenije in zamejstva poskušajo pravilno umeščati kraje, reke, jezera, gorske vrhove in nekatere druge geografske pojme. Ugani, kako nas seznani z zamejskimi narečnimi izrazi za obsežen nabor besed, igra Ugani, kdaj pa nas popelje med zgodovinske dogodke in osebe, pomembne za slovenski narod doma in v zamejstvu, od prazgodovine do danes. S terminologijo na področju slovenstva in zamejstva pa se seznanimo pri igri Ugani, kaj.


Opisane igre so zasnovane dovolj univerzalno, da lahko predstavljajo tako učni pripomoček za šolsko rabo ali pa običajno družabno igro, primerno za druženje v družinskem, prijateljskem ali kakem drugem krogu.

 

Igra je nadvse primerna za decembrska obdarovanja.


Cena: 39,90


Naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28