Rafaelova družba
Domov > Redne dejavnosti > Ekskurzije
Četrtek, 18 April 2024

Objavljeno: 20.12.2022

Slovensko zamejstvo in Slovenija v 4 družabnih igrah


Koliko poznate Slovenijo in njeno zamejstvo?

Bi ju radi spoznavali preko družabne igre?


Rafaelova družba je izdala komplet didaktičnih iger z imenom Slovensko zamejstvo in Slovenija v 4 družabnih igrah, ki na prijazen in družaben način omogočajo široko ter poglobljeno poznavanje zamejstva, obenem pa to področje neprestano povezujejo s Slovenijo.


Vsaka od štirih iger nosi svoj naslov, saj tematsko pokriva svoje področje: Pri igri Ugani, kje igralci na nemi karti Slovenije in zamejstva poskušajo pravilno umeščati kraje, reke, jezera, gorske vrhove in nekatere druge geografske pojme. Ugani, kako nas seznani z zamejskimi narečnimi izrazi za obsežen nabor besed, igra Ugani, kdaj pa nas popelje med zgodovinske dogodke in osebe, pomembne za slovenski narod doma in v zamejstvu, od prazgodovine do danes. S terminologijo na področju slovenstva in zamejstva pa se seznanimo pri igri Ugani, kaj.


Opisane igre so zasnovane dovolj univerzalno, da lahko predstavljajo tako učni pripomoček za šolsko rabo ali pa običajno družabno igro, primerno za druženje v družinskem, prijateljskem ali kakem drugem krogu.

 

Igra je nadvse primerna za različna obdarovanja.


Cena: 39,90


Naročila: narocila@druzina.si, 01 360 28 28