Rafaelova družba
Domov > Razstave > Moj košček Slovenije
Petek, 12 Julij 2024

Objavljeno: 06.04.2022

Moj košček Slovenije

Izbor fotografskega natečaja 2020
Rafaelova družba je leta 2020 razpisala fotografski natečaj z naslovom Moj košček Slovenije. Z njim smo želeli prikazati, kako slovenstvo vidijo rojaki, ki živijo v matični domovini, v zamejstvu ali po svetu. Udeležence smo povabili, da nam poleg fotografij pošljejo še kratek zapis, ki pojasnjuje, zakaj je ravno to njihov košček Slovenije.

Fotonatečaj je bil namenjen vsem fotografom – tako profesionalnim kot ljubiteljskim in tudi vsem tistim, ki utrinke radi ujamejo s telefonom – brez starostnih in drugih omejitev.

Na natečaju je sodelovalo 61 fotografov iz 13 držav z 245 fotografijami. Med njimi je strokovna žirija iz zamejstva, izseljenstva in Slovenije (Danijel Bukovec, Italija, Marko Vombergar, Argentina, Polona Avanzo, Slovenija, Tamino Petelinšek, Slovenija) nagradila 10 fotografij.

Natečaj je naletel na lep odziv, zato ga načrtujemo razpisovati bienalno, tako da je vmes leto, ko se lahko v miru naužijemo fotografskih mojstrovin. Letos jih bomo objavljali ob različnih priložnostih, zlasti v Naši luči, osrednji dogodek pa je seveda pričujoča razstava, na katero smo poleg nagrajenih od vsakega sodelujočega uvrstili po eno fotografijo. Z razstavo tako pred vas postavljamo pester kolaž utrinkov, ki jih navdihuje ljubezen do Slovenije, slovenskih korenin, slovenstva.

Moj košček Slovenije