Domov > Fotonatečaj
Nedelja, 14 Avgust 2022

Objavljeno: 20.05.2022

Moj košček Slovenije doma ali na tujem

 

Vabilo k sodelovanju na fotografskem natečaju
Pred dvema letoma smo pri Rafaelovi družbi izvedli prvi fotografski natečaj z naslovom Moj košček Slovenije. Nanj ste se Slovenci po svetu, iz zamejstva in matice lepo odzvali, saj smo od 61. avtorjev prejeli preko 240 fotografij iz 13. držav. Minulo jesen smo z odprtjem razstave v Mestni knjižnici Ljubljana prikazali fotografije vseh sodelujočih, nagradili pa najboljše; z veseljem pa smo jo nato razstavili tudi na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu.


Fotografski natečaj, ki postaja bienalni, letos ponavljamo, obenem pa s podnaslovom usmerjamo tudi na vse tisto, kar vas na Slovenijo spomni, ko niste znotraj njenih državnih meja. Zanima nas torej vaš košček Slovenije doma ali na tujem.


Vabljeni, da pri fotografskem natečaju sodelujete vsi, ki radi ovekovečite trenutke s fotoaparatom. Letošnja novost je, da lahko sodelujete v dveh kategorijah, in sicer s posamično fotografijo (do 5 fotografij) in fotografsko serijo (4 do 6 fotografij), ki ustvari širši pogled umetnika na tematiko in se globje dotakne čustev tako ustvarjalca kot umetnika. Tako posamične fotografije kot tudi serije naj bodo podprte z besedilom – kratkim opisom.


Žirijo, ki bo izbrala najboljše fotografije, sestavljajo: iz zamejstva Vincenc Gotthardt (Koroška), izseljenstvo predstavlja Marko Vombergar (Argentina), matico pa zastopa Tamino Petelinšek. Vodja projekta je fotografinja Polona Avanzo.


Vabimo vas, da si ogledate pravila in se prijavite s prijavnico (desno zgoraj). Najboljše fotografije bomo nagradili, razstavo pa bomo pripravili predvidoma v letu 2023. Lepo vabljeni, da nam fotografije pošljete do konca meseca septembra, vse pa prisrčno vabimo, da razstavo Moj košček Slovenije obiščete v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu, kjer bo v sklopu prireditve Dobrodošli doma na ogled od 16. junija do 9. julija.